Три катастрофи

Най-много плащат младите шофьори и столичаните

Три катастрофи

Ако си правите сметка. Колко ще ви струва гражданската отговорност трябва да имате в предвид. Че цената може да варира от това къде живеете, колко години имате зад волана и каква кола карате.

По-скъпа Гражданска отговорност    Три катастрофи

Особено значение за цената има и автомобилната ви история на пътя – ако имате ПТП по ваша вина. Това определено ще прибави поне 5% към цената. При три, обаче, цената ще направи скок от 150%! Допълнителни 75% към цената можете да получите ако сте под 25 годишни. А 2% е поскъпването ако имате по-малко от 2 години стаж на пътя.

По-евтина Гражданска отговорност

Освен увеличение вие всъщност можете да се възползвате и от значителни намаления. Ако сте били изряден шофьор и нямате наказания за щети на пътя ще си осигурите от.  10% до 30% отстъпка от цената на „Гражданска отговорност“.

Има и други отстъпки, като например 3% за шофьори на възраст над 50 г. Или 10%, ако автомобилът е над 10-годишен, а е възможно и известно намаление ако имате стаж над 2 години.

Цената на Гражданска отговорност според трафика, Три катастрофи

Цената на задължителната застраховка може да варира много според града, в който е регистрирана колата ви. Много трафик означава много инциденти, затова не е чудно, че Гражданска отговорност е най-скъпа за жителите на София, където се случват много повече ПТП-та.

Цената на Гражданска отговорност според обема на двигателя
  • За автомобили с обем на двигателя от 1300 куб.см до 1500 куб. см цената на задължителната застраховка обикновено е между 175 лв. и 227 лв.
  • За колите с обем на двигателя между 2000 куб. см и 2500 куб. см цената най-често е между 325 лв. и 341 лв.
  • За по-мощните коли цената стига до 415 лв.
  • За другите по-големи градове – Пловдив, Бургас и Варна, цената на полицата за автомобили с обем на двигателя от 1300 куб.см до 1500 куб. см е между 163 лв. и 211 лв.
  • За автомобилите с обем на двигателя от 2000 куб. см. до 2500 куб. см. цената е между 310 лв. и 330 лв.Три катастрофи

Цената на Гражданска отговорност е доста сложен алгоритъм от фактори, които в съчетание дават реалистична оценка на възможността да попаднете в ситуация на ПТП и щета. Тъй като на БГ пазара оперират множество Застрахователни компании особено полезни в търсенето на най-изгодната оферта могат да бъдат застрахователните брокери. Които имат достъп до всички тарифи и могат да издирят и предложат най-изгодния за вас вариант.Три катастрофи

 

SERVIZKO.COM                                 NADYAGROUP.COM