тъжно

Казват, че съм глупав и е трябвало да ги похарча,

тъжно,

сподели синът на тутракански полицай, пише „Флагман“, цитирайки „България днес“.

Синът ми е щастлив и горд, че намери портфейл с 2000 лв. и го върна на собственика. И сега да намери пак същото би направил. Това сподели майката на 9-годишния Дамян Лазаров от Тутракан, който намери на улицата фрашкан с пари портфейл и го върна на притежателя му.

Милена Лазарова също е горда с постъпката на сина си, когото 9 години учи да бъде честен и достоен човек заедно с неговата сестра.

Въпреки благородната и смела постъпка коментарите на голяма част от връстниците на малкия Дамян били негативни, пише в. „България Днес“.

Тъжно „Казали му,

че на негово място са щели да задържат парите и да ги похарчат. Че изобщо не е трябвало да ги връща. Има нещо сбъркано в новото поколение. Сега се надявам всички да взимат пример от Дамян. Гордея се с него и баща му“, разказва Милена.

Съпругът й Ивелин е младши автоконтрольор в районното управление в Тутракан. Синът Дамян от малък мечтае да стане полицай.тъжно

„Подражава на баща си и той е полицаят вкъщи. Облича му униформата, навива крачолите и ръкавите и се превъплъщава в истински служител на реда. Срещат се и лоши коментари за полицаите, но отново искам да кажа, че се гордея и с двамата! Надявам се държавата да тръгне нагоре и знайте, че парите нямат значение – живее се и с по-малко, и с повече“, сподели Милена Лазарова.

Бащата на Дамян го посъветвал при следваща подобна ситуация да го уведоми, за да може полицаи да направят опис на открито, тъй като е възможно собственикът да заяви, че е имал по-голяма сума.

За достойната си постъпка момчето, което наесен ще бъде третокласник в местното СОУ „Христо Ботев“, получи благодарствен адрес и плакет от директора на силистренската полиция, старши комисар Кристиян Петров.

Той похвали Дамян за доблестната му постъпка в присъствието на полицейски служители и родителите на момчето и подчерта, че тя е пример за подражание.тъжно

Източник : http://newsbp.com/

 

ХАРЕСАЙТЕ НИ ВЪВ FB;                   Servizko.com                               Nadyagroup.com