zastrahovam.com-Феномен! Ураганът „Ирма” изсмука водата водата край плажовете на Бахамите

Причината за отдръпването на водата толкова навътре е много ниското атмосферно налягане в окото на бурята, което предизвиква „засмукващ” ефект. Това кара водата да се отдръпва от плажовете и да се насочва към центъра на стихията,Феномен

Феномен,

Ураганът „Ирма” е толкова силен, че е изсмукал водата край плажовете на Бахамите, пишат световните агенции.

 

Снимки и видеоклипове, на които се вижда оголеното океанско дъно, бяха споделени в социалните мрежи.

Това е изключително рядък природен феномен, който се наблюдава само при много силни бури.

Феномен,

Причината за отдръпването на водата толкова навътре е много ниското атмосферно налягане в окото на бурята, което предизвиква „засмукващ” ефект. Това кара водата да се отдръпва от плажовете и да се насочва към центъра на стихията.

 

Веднъж стигнала до окото на бурята, водната маса се засмуква нагоре като във фуния.

Американски метеоролози предупредиха, че отдръпването на водата може да продължи часове наред, но въпреки това местните хора трябва да внимават, защото океанът ще се завърне много бързо и с много по-голяма дълбочина отпреди.

 

„Ирма”се очаква да удари Южна Флорида по-късно днес. Ураганът причини силни бури с торнадо, съобщиха от американския Национален център за ураганите.
Стихията се намира на около 175 км от сушата, като максималната скорост на ветровете на бурята е 195 км/ч. Според изчисленията на метеоролози окото на бурята ще продължи да се движи покрай Куба, като се очаква да удари Флорида в сутрешните часове местно време.
От американската Агенция за опазване на околната среда предприеха действия за гарантиране безопасността на един от най-опасните обекти в САЩ за складиране на отровни отпадъци, който се намира на територията на Флорида.
Губернаторът на щата Рик Скот заяви, че най-малко 76 хил. души са без ток след започналите дъждове и ветрове в резултат на приближаването на урагана.

 

Стойността на щетите вследствие на ураганите, които удариха Карибския регион и Северна Америка, могат да струват на #застрахователите повече от 150 млрд. паунда, пише вестник The Times.

ВИДЕО :

Long Island, Bahamas ! There is no more ocean ! As far as the eye can see . And they don't know where it went ! Wow .... Irma is more powerful than people think ! Be safe guys . ?????? P.S. This is not me filming ..... Update: Long Island has the all clear .. The sea is gradually coming back! Praise God....

Публикувахте от Kelly Johnson в 9 септември 2017 г.

Източник :http://epicenter.bg/